FAQ

Hoeveel honden worden er tegelijk opgevangen?

't Woefjeseiland staat gelijk aan : kleinschalige huiselijke hondenopvang.      Aangezien ik kwaliteit vooropstel houd ik de opvang bewust zeer kleinschalig.

Zijn de honden overdag soms ook even alleen?

Aangezien de hondenopvang niet mijn hoofdberoep is, zal ik uiteraard ook het huis uit moeten. Ik ben – deeltijds - leerkracht in het secundair onderwijs in een school dichtbij. Mijn man is zelfstandig en werkt het grootste deel van de tijd van thuis uit. Het gebeurt natuurlijk dat hij wel eens op klantenbezoek moet, maar op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat de honden nooit langer dan 4uur alleen zijn. Wanneer je weet dat dit voor je hond niet mogelijk is (hij blaft, jankt of slaat aan het vernielen), is het geen haalbare kaart om hem bij ons te laten logeren.

Zit er een wandeling in de prijs inbegrepen?

Aangezien snuffelen een basisbehoefte is, beschouw ik snuffelwandelingen als een dagelijkse must in het leven van een hond. Bij ons maakt een dagelijkse wandeling deel uit van de opvang.

Is individuele opvang mogelijk?

Indien je hond moeilijk overweg kan met andere honden (uitvalt naar / blijvende stress vertoont in nabijheid van andere honden) kan hij tegen het tarief van €40 / nacht individueel (dus als enige hond) bij ons verblijven. Dit is echter enkel mogelijk buiten de schoolvakanties.

Hoe weet ik of het goed gaat met mijn hond terwijl hij in 't Woefjeseiland verblijft?

Je wordt op de hoogte gehouden door foto's en/of filmpjes, zodat je met een goed gevoel en zorgeloos van je vakantie kan genieten.

Hoe weet ik of mijn gewenste periode voor opvang beschikbaar is?

Aangezien ik als hoofdberoep leerkracht ben, ben ik jammer genoeg ook aangewezen op de schoolvakanties om er even tussenuit te gaan. Dit samen met het feit dat ik heel kleinschalig werk, maakt dat de logeermogelijkheden in de schoolvakanties zeer beperkt zijn. Mede hierdoor is een reservatie in het hoogseizoen enkel mogelijk vanaf 7 nachten. De "gaatjes" daartussen die vrij zijn, zullen op een later moment via social media bekend gemaakt worden.

Wanneer je echter zelf geen (schoolplichtige) kinderen hebt, is het laagseizoen ideaal om te reizen en zijn er hier ook vaak makkelijker logeerplekjes te verkrijgen.

Ik werk niet met een openbare kalender waarop de beschikbare plaatsen staan. Plan je een reis en wil je zien of je hond hier kan logeren? Stuur me een kort persoonlijk bericht (zie rubriek "contact" op deze website) met volgende gegevens :ras hond, leeftijd hond en gewenste periode. Ik doe mijn uiterste best jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Op welke tijdstippen kan mijn hond binnengebracht en opgehaald worden?

Een hond wordt doorgaans binnengebracht vanaf 17u en opgehaald tot 10u. Er kan afgesproken worden om van deze tijdstippen af te wijken mits een bijdrage van € 15 voor de extra dagopvang. Verder hopen wij te kunnen rekenen op uw stiptheid wat betreft binnenbrengen en ophalen. Opgehouden door het verkeer? Kan gebeuren en geen probleem, maar nog zo fijn als ik op de hoogte gehouden word.

Wat wordt er van mijn hond verwacht om hem hier te kunnen laten logeren?

Wanneer je jouw hond hier wil laten verblijven, verwacht ik dat hij sociaalvaardig is tegenover mensen en andere honden. Onder sociaalvaardig tegenover andere honden verstaan we dat jouw hond zonder stress te vertonen (bevriezen, janken, blaffen, uitvallen naar….) in dezelfde ruimtes kan zijn met een andere hond. Denk je nu: "Oei, mensen ziet hij heel graag, maar hij gaat steevast uitvallen naar elke hond die hij op wandeling tegenkomt. Kan ik met hem dan niet bij jou terecht?" Jawel, individuele opvang kan ook, mits een meerprijs én buiten het hoogseizoen (juli-aug-sept). 

Onder sociaalvaardig tegenover mensen verstaan we dat je hond qua agressie geen gevaar vormt. 

Verder verwacht ik dat je hond een paar uur alleen kan blijven. Het zal voorkomen dat je hond eens alleen gelaten wordt (boodschappen, werk,…). Dit zal nooit langer dan 4 uur zijn. Wanneer je weet dat dit voor je hond niet mogelijk is (hij blaft, jankt of slaat aan het vernielen), is het geen haalbare kaart om hem bij ons te laten logeren.

 Uiteraard is je hond het gewoon om in een huis te leven. Een hond die gewoon is om enkel binnen te slapen en de rest van zijn tijd in de tuin vertoeft, hoort niet thuis in huiselijke hondenopvang.

Mijn hond is een reu en hij is niet gecastreerd. Kan hij dan ook bij 't Woefjeseiland terecht?

Niet-gecastreerde reuen kan ik niet aannemen wegens té groot risico op markeergedrag binnenshuis. De honden zelf kunnen dit niet helpen, het is eenvoudigweg een reflex. Het is nu éénmaal de natuur die ervoor zorgt dat wanneer een reu de geur van verschillende andere reuen/teefjes waarneemt, hij een grote drang krijgt om te gaan markeren.

Mijn hond is een teef en is niet gesteriliseerd. Kan ze dan ook bij 't Woefjeseiland terecht?

Als je zo goed als zeker weet dat je teef niet loops zal zijn tijdens de opvang, dan kan ze voor een korte periode (max 5 dagen) opgevangen worden. De periode is zo kort omdat dit eenvoudigweg niet makkelijk te bepalen is: sommige teven hebben namelijk een heel onregelmatige cyclus.

Loopse teven vormen een "no go", tenzij ze individueel opgevangen worden. De reden hiervoor is dat andere reuen (zelfs gecastreerde) enorme stress krijgen door bij een loopse teef te verblijven.

Wanneer kan een proefnacht doorgaan?

De proefnacht zal plaatsvinden op een door beiden overeengekomen datum.

Hoeveel kost een proefnacht?

Voor een proefnacht wordt hetzelfde tarief per nacht gehanteerd als bij de rest van de volgende overnachtingen.